Hoe vind ik PHPMyAdmin in Plesk 8?
Geplaatst door D-Hosting op 26 August 2013 10:09

Allereerst dient u in te loggen in Plesk. Dit doet u door naar https://<uwdomeinnaam.nl>:8443 te gaan. Dus bijvoorbeeld https://eenvoorbeeld.nl:8443.

Vervolgens klikt u op uw domein, zodat er een overzicht met opties (iconen) verschijnt. Hier klikt u op "Databases".

Klik op Databases binnen Plesk 8

Mits u een database heeft aangemaakt, klikt u op de betreffende database. Indien u nog geen database heeft, dient u er eerst één te maken door op "Add New Database" te klikken.

Klik op de betreffende database

Wanneer u dit heeft gedaan, klikt u op "DB WebAdmin" om PHPMyAdmin te openen.

Let op: PHPMyAdmin zal openen in een pop-up. Verschijnt deze niet in beeld, controleer dan of uw webbrowser deze niet tegenhoudt.
Uiteraard is het alleen mogelijk om PHPMyAdmin te openen, wanneer u een Database User heeft aangemaakt. Heeft u deze nog niet aangemaakt? Klik dan op "Add New Database User".

Klik op DB WebAdmin om PHPMyAdmin te openen

Indien de phpMyAdmin pop-up niet opent controleert u dan de pop-up blocker instellingen van uw browser.