Site doorverwijzen (redirect)
Geplaatst door D-Hosting op 27 May 2014 11:01

Indien u een domein met hostingpakket wilt doorsturen naar een andere site dan kan dit op een aantal manieren;

HTML methode
U maakt een index.html bestand aan in de httpdocs met daarin de code;

<meta http-equiv="refresh" content="0;URL=http://www.eenvoorbeeld/">

.htaccess methode
Willen we direct laten weten dat de nieuwe locatie ook de nieuwe naam is (dus bijvoorbeeld Google vertellen dat de site URL is gewijzigd) dan maken we gebruik van een 301 verwijzing, maak een .htaccess bestand aan in de httpdocs met daarin de code;

RewriteEngine On
RewriteCond %{HTTP_HOST} !^\.eenvoorbeeldoud\.nl [NC]
RewriteRule (.*) http://www\.eenvoorbeeld.nl/$1 [L,R=301]

PHP Code
Met PHP kunnen we de twee zaken combineren, de eerste regel geeft een 301 code aan, de tweede zorgt voor het doorlinken.

header(“HTTP/1.1 301 Moved Permanently”);
header(“Location: http://www.eenvoorbeeld.nl”);