Spamfilter beheren
Geplaatst door D-Hosting op 08 April 2013 10:15

Indien u gebruik maakt van Plesk 9.5 of hoger kunt u zelf onze spamfilter beheren, hiervoor logt u in op het Plesk Adminpanel en klikt u vervolgens op Professional Spamfilter, nu krijgt u een overzicht met uw domeinnaam of namen, vervolgens klikt u op Login achter het domein dat u wenst te beheren;

SE_1

Er zal nu een nieuw scherm worden geopend, dit kan even duren omdat er eerst een gastaccount op het spamfiltercluster moet worden aangemaakt. Het scherm ziet er ongeveer als volgt uit;

SE_2

In het rood hebben wij de belangrijkste opties weergegeven, deze zullen we hieronder met u doornemen.

Spam Quarantine
Alle berichten die door de eerste controle zijn gekomen, maar vervolgens op verdachte inhoud worden geblokkeert komen hierin terecht. Deze kunt u vervolgens via de functie release alsnog laten doorkomen.

Report spam / not spam
Filters lopen altijd achter de feiten aan en filters worden beter naarmate mensen ze trainen. Indien u toch een spambericht heeft ontvangen of juist een bericht uit quarantaine heeft moeten halen kunt u de filter trainen door het bericht op te slaan als .eml bestand en via deze functies te uploaden.

Periodic domain report
Het is natuurlijk niet handig wanneer u continu in moet loggen om te controleren of er mail wordt tegengehouden, wilt u dit toch graag monitoren dan kunt u elke dag of wekelijks een rapportage ontvangen. Dit stelt u via deze functie in.

Sender/Recipient whitelist
Indien u wilt dat mail van een bepaalde afzender (sender whitelist) of aan een bepaald adres van u (recipient whitelist) altijd door mag worden gelaten kunt u dat hier instellen. Let wel: een e-mail adres kan altijd door derden worden geimiteerd! Zorg dus voor een goede virusscanner op uw computer.