FAQ
Ik ontvang veel spam
Geplaatst door D-Hosting op 11 March 2013 09:36

Spam is een vervelend fenomeen. Gelukkig gebruiken wij hiervoor een betrouwbar filtersysteem (SpamExperts) dat zeer goed in staat is het merendeel van spam tegen te houden. Helaas is het werk van filtermakers ook moeilijker geworden met de toename van malware die in staat is e-mail credentials van gewone gebruikers te stelen. Immers wordt het voor spammers daarmee mogelijk via vertrouwde systemen en adressen spam te sturen. Hierdoor valt de score (een bepaalde score bepaald of een e-mail spam is of niet) lager uit. Om deze e-mails te filteren wordt ook de nodige techniek gebruikt. Beseft u echter dat mailfilters altijd achter de feiten aan moeten hollen en dat enige spam in uw mailbox niet te voorkomen is.

Wat als u meer dan 10 spammailtjes ontvangt per week?
Voor veel mensen die overstappen op onze dienstverlening is zelfs 10 spammailtjes per week al een afname, maar voor ons nog altijd te veel. Neem in dat geval contact met ons op of sla een aantal mailtjes op in .eml formaat, stop deze in een zipbestand en stuur het naar support@d-hosting.nl.

Wat als u meer dan 100 spammailtjes ontvangt per week?
Weet u zeker dat de mail via onze systemen is gelopen? Sla een aantal mailtjes op in .eml formaat, stop deze in een zipbestand en stuur het naar support@d-hosting.nl .

Ik ontvang vele mailer-daemon mailtjes
Wanneer u veel foutmeldingen, want dat zijn mailer-daemon mailtjes, ontvangt dan is de kans groot dat uw e-mail adres is misbruikt voor het versturen van spam. Er zijn doorgaans twee mogelijkheden:

  • Het kan zijn dat men uw e-mail adres lukraak als afzender heeft gebruikt zonder dat de e-mail vanuit uw account is gestuurd, in dat geval zit er helaas niets anders op dan te wachten tot het aantal mailtjes afneemt.
  • Er bestaat ook de mogelijkheid dat uw e-mail account is gebruikt om de spam mee te sturen. In dat geval is het belangrijk dat u direct uw wachtwoord wijzigt (lees hiervoor wat is een veilig wachtwoord) en uw computer scant op malware (lees hiervoor het artikel over malware)

Om zeker te zijn of uw account misbruikt werd/wordt neemt uw contact op met support@d-hosting.nl

Ik host niet bij D-Hosting, maar wil wel graag van spam af
U kunt bij ons ook terecht voor spamfiltering wanneer uw domein niet via ons loopt of wanneer u een eigen mailserver heeft. Neem hiervoor contact op met sales@d-hosting.nl 

(0 stemmen)
Nuttig
Niet nuttig

Aanvulling(en) (0)
Aanvulling toevoegen (niet bedoeld voor support vragen)
 
 
Volledige naam:
E-mail:
Aanvulling:
CAPTCHA Verificatie 
 
Om spam-misbruik te voorkomen, dient u de tekst uit onderstaande afbeelding ter verificatie over te typen:

Copyright © 2000 - 2015 D-Hosting. Helpdesk Software door Kayako
Twitter | LinkedIn | Google+