Veilig op internet en een veilige intersite
Geplaatst door D-Hosting op 15 March 2013 09:29

Steeds vaker heeft men te maken met Malware. Men is geinfecteerd door Malware (de eigen computer) of een site wordt misbruikt voor de verspreiding van malware.

Enkele tips voor veilig internetten;

1. Ook Apple producten zijn gevoelig voor Malware!
  2. Kies bij aanschaf van een anti-virus software altijd voor internet security pakketten. Een virusscanner alleen is niet voldoende. Wij raden F-Secure aan. F-Secure eindigt op een gedeelde eerste plaats met Bitdefender en G Data als het aankomt op bescherming bij de test van November 2012 van AV Test. Wij hebben de scanners getest en F-Secure steekt ervoor ons bovenuit vanwege de beperkte resources die het nodig heeft en gebruiksvriendelijkheid, daarnaast heeft een speciale bescherming voor internetbankieren waardoor de belangrijkste gegevens nog eens extra bescherming genieten. Met een tweede plaats op gebied van beveiliging, maar tevens met een tweede plaatst overall scoort ook Kaspersky zeer goed. Xs4All klanten hebben gratis een F-Secure licentie voor 3 computers. Dit kunt u via het klantenportaal van Xs4All instellen en downloaden.
  3. Onzeker of uw anti-virus software u voldoende heeft beschermd? Download Malwarebytes en scan uw PC. Deze software is zelfs bij een compleet anti-virus pakket geen overbodige luxe wanneer u regelmatig onbekende websites bezoekt.
  4. Websites vragen doorgaans niet zo maar of u een bestand wilt openen, klik altijd op nee of annuleren als u niet zeker bent of het in orde is.

Een veilige site in 2013
Steeds vaker worden sites van niets vermoedende webmasters misbruikt voor de verspreiding van malware, het versturen van spam of het aanvallen van andere sites. In 9 van de 10 gevallen is een botnet ingelogd via FTP. De FTP gegevens heeft men weer van uw (webmasters) computer (lees bijvoorbeeld hoe eenvoudig malware wachtwoorden van FileZilla kan uitlezen). Dat betekent dat deze computer ook is geïnfecteerd door een virus of malware. Ontdekt u malware op uw computer dan is het verstandig na het opschonen al uw wachtwoorden te wijzigen.
Bij de andere gevallen gaat het om misbruik van een, vaak bekende, bug in een script. Vaak een CMS zoals Joomla. Wanneer u dit soort scripts gebruikt is het zaak dat deze scripts up-to-date blijven. Op onze site publiceren we nieuws over updates van de meest gebruikte software zoals Joomla, Prestashop, Wordpress en vele andere. Dit nieuws wordt ook via Twitter gedeeld. Heeft u een minder bekend pakket dan doet u er goed aan om in te schrijven op nieuwsbrieven van de makers of het bijbehorende Twitter account te volgen.

(3 stemmen)