Site testen voordat domein actief is ( Mac OS X )
Geplaatst door D-Hosting op 29 November 2011 12:09

Om website te testen voordat deze actief is op uw domein (denk aan migratie naar een nieuwe server omgeving), kunt u op uw Apple Mac tijdelijk uw hostfile aanpassen. Dit doet u als volgt:

1. Klik op Applicaties -> Hulpprogramma's -> Terminal (of zoek via Spotlight naar "Terminal")

2. Vul het volgende commando in, in de Terminal:

sudo nano /private/etc/hosts

En druk vervolgens op Enter.

3. Vul uw Mac wachtwoord in.

4. Vul het IP adres in en het gewenste serveradres, bijvoorbeeld:

81.18.172.50 eenvoorbeeld.nl
    81.18.172.50 www.eenvoorbeeld.nl

5. Sla het bestand op door op Ctrl + o in te drukken en bevestig met een Enter en druk vervolgens op Ctrl + x om de Editor te sluiten.

6. Tenslotte schoont u het cachegeheugen op om te zorgen dat de veranderingen direct zichtbaar worden.
    Dit doet u door het volgende commando in de Terminal in te toetsen:

dscacheutil -flushcache

U kunt nu de nieuwe locatie opvragen, door in uw browser naar het betreffende domein te surfen.

(2 stemmen)