Hoe maak ik een screenshot (Apple)
Geplaatst door D-Hosting op 05 September 2013 14:15

Het kan wel eens voorkomen, dat de Support afdeling u vraagt een screenshot te maken van bijvoorbeeld uw instellingen in uw mailprogramma om zo te controleren of u dit correct heeft ingevuld.

Onderstaand twee methodes op Apple Mac OS X om een screenshot te maken, welke u kunt bijvoegen in uw e-mail:

Methode 1: Screenshot van uw gehele scherm maken

1. Zorg dat u hetgeen waar u een schermafbeelding van wilt maken, op uw scherm heeft staan.

2. Druk de volgende knoppen op uw toetsenbord tegelijkertijd in:
    cmd shift 3 (apple_command+apple_shift+3)*. Bij oude toetsenborden; apple+apple_shift+3*

3. Indien uw geluid aan staat, krijgt u een geluidbevestiging in de vorm van een "Camera klik geluid".

4. De screenshot zal nu automatisch in .png formaat op uw bureaublad staan. (Deze draagt meestal de naam: schermafbeelding_datum_tijd)

5. U heeft nu een screenshot van uw beeldscherm gemaakt, welke u bijvoorbeeld als bijlage in uw e-mail naar ons toe kunt sturen.

Methode 2: Screenshot maken van een selectie op uw scherm

1. Zorg dat u hetgeen waar u een schermafbeelding van wilt maken, op uw scherm heeft staan.

2. Druk de volgende knoppen op uw toetsenbord tegelijkertijd in:
    cmd shift 4 (apple_command+apple_shift+4)*. Bij oude toetsenborden; apple+apple_shift+4*

3. Uw muisaanwijzer zal nu veranderen in een selectie functie.

4. Bepaal van welk deel van uw scherm u een screenhot selectie wilt maken en selecteer dat stuk zoals u normaal gesproken een stuk tekst zou selecteren.

5. Wanneer u de muis loslaat zal de selectiemodus verdwijnen en hoort u (indien uw geluid aan staat) een geluidbevestiging in de vorm van een "Camera klik geluid".

6. De screenshot zal nu automatisch in .png formaat op uw bureaublad staan. (Deze draagt meestal de naam: schermafbeelding_datum_tijd)

7. U heeft nu een screenshot van uw beeldscherm gemaakt, welke u bijvoorbeeld als bijlage in uw e-mail naar ons toe kunt sturen.

* Icon source: apple.com

(12 stemmen)