Hoe maak ik een screenshot (Windows)
Geplaatst door D-Hosting op 11 November 2011 15:33

Het kan wel eens voorkomen, dat de Support afdeling u vraagt een screenshot te maken van bijvoorbeeld uw instellingen in uw mailprogramma om zo te controleren of u dit correct heeft ingevuld.

Onderstaand de beste methode op Windows om een screenshot te maken, welke u kunt bijvoegen in uw e-mail:

Methode 1:

1. Start het programma “Knipprogramma op” deze progrmma kunt u vinden onder
    START -> Programma's -> Bureau-accessoires -> Knipprogramma (voor Windows Vista 7 en 8)
    START -> Programma's -> accessoires -> Knipprogramma (voor Windows 10)
  1. Klik op de pijl die naar benende wijst naast “nieuw” en maak de keuze uit de volgende.

Stap 2

Vrije vorm-knipsel: Maak een afbeelding waarbij u een lijn moet trekken en omcircelen wat u wilt hebben.
Rechthoekig knipsel: Maak een rechthoekig afbeelding van de keuze die u maakt. Hou de muis ingedrukt en sleep hem vervolgens om de grootte van afbeelding te bepalen.
Vensterknipsel: Maak een afbeelding van een geselecteerde venster waar u op klikt.
Volledig scherm-knipsel: Maak een afbeelding van heel de scherm.

Stap 3

1. Nadat u een afbeelding heb gemaakt klik je op de diskette om hem op te slaan.
  2. Selecteer een plaats om de afbeelding op te slaan en u bent klaar.

Methode 2:

1. Zorg dat u hetgeen waar u een schermafbeelding van wilt maken, op uw scherm heeft staan.

2. Klik eenmaal op de "Print Screen" (in sommige gevallen afgekort als "prnt scrn") toets van uw toetsenbord.
    Deze is in de meeste gevallen schuin boven de enter toets te vinden.

3. Vervolgens opent u een fotobewerking programma, zoals bijvoorbeeld MS Paint (Dit is een gratis programma welke bij iedere Windows installatie wordt meegeleverd)
    MS Paint kunt u vinden onder: START -> Programma's -> Bureau-accessoires -> Paint

4. Klik op de rechtermuisknop in het witte vlak en kies voor "Plakken" (Of gebruik de sneltoets ctrl+v), zodat de gemaakte schermafbeelding in beeld verschijnt.

5. Kies vervolgens voor (Bestand) -> Opslaan als...

6. Geef de screenshot een naam waaraan u het kunt herkennen en zorg dat de extensie (Opslaan als:) op "PNG (*.png)" staat.

7. Zorg dat u het bestand ergens opslaat, waar u het terug kunt vinden (bijvoorbeeld op uw Bureaublad)

8. U heeft nu een screenshot van uw beeldscherm gemaakt, welke u bijvoorbeeld als bijlage in uw e-mail naar ons toe kunt sturen.

(5 stemmen)