Applicatie installeren met Installatron
Geplaatst door D-Hosting op 21 October 2011 12:12

Installatron is een gratis automatische installatie module in PLESK, waarmee u zeer eenvoudig in enkele muisklikken een script of applicatie toevoegt aan uw website.

De technische kennis om één van deze software pakketten te installeren, heeft u voortaan dus niet meer nodig!

In deze handleiding leest u waar u Installatron kunt vinden en hoe u snel en simpel een applicatie kunt installeren.

1. Installatron is te vinden in het PLESK Admin Panel.
    (Lees hier hoe u het PLESK Admin Panel kunt bereiken.)

2. Eenmaal ingelogd klikt u op "Domains" en vervolgens op uw domeinnaam waar u een applicatie wilt gaan installeren.

3. Installatron is herkenbaar aan een eigen knop in uw overzicht. Deze draagt de naam; "Installatron Applications Installer".
    Klik hier op om Installatron te openen.

Installatron icoon

4. U krijgt een overzicht te zien van alle beschikbare applicaties binnen Installatron (o.a. WordPress, Joomla, Drupal en Moodle).
    Klik op het icoon van een applicatie naar keuze.

5. Klik op de grote knop "installeer deze applicatie" om het installatie proces te starten.

Installeer deze applicatie knop

6. Indien u de applicatie in een specifieke map wilt installeren (denk bijvoorbeeld aan een WordPress Blog die naast uw eigen website moet draaien), geeft u dit aan bij "Pad" (vul enkel de mapnaam in, bijvoorbeeld: blog).

7. Indien wenselijk kunt u de taal en versienummer van de installatie instellen onder optie "Versie". (Wij raden u aan altijd de meest recente versie te gebruiken)
    Overige instellingen zullen automatisch al voor u ingevuld worden.

8. Klik op de knop "Installeren" om de installatie te starten.
    Let op: De server kan afhankelijk van de applicatie, even de tijd nodig hebben om te installeren.

9. Wanneer de applicatie is geïnstalleerd, ontvangt u tevens een e-mail met daarin uw Login credentials. U kunt nu tevens direct gebruik gaan maken van uw applicatie!

Bekijk ook eens ons instructiefilmpje over het installeren van applicaties binnen Installatron.