E-mailaccount toevoegen in Apple Mail (OS X 10.6, 10.7, 10.8 & 10.9)
Geplaatst door D-Hosting op 01 November 2013 17:03

U kunt zeer eenvoudig een nieuw E-mailaccount toevoegen in Apple Mail.

1. Start Apple Mail.

Mac Mail icoon

2. Klik in de taakbalk op "Mail" en vervolgens op "Voorkeuren".
    (Indien u nog nooit eerder een account heeft aangemaakt in Apple Mail, verschijnt er een speciaal venster. U kunt in dit geval beginnen bij stap 5.)

Klik op voorkeuren

3. Klik in het voorkeurvenster op het symbool "Accounts".

Klik op Accounts

4. Klik links onderin op "+" (Voeg Account toe).

Klik op account toevoegen

5. Er zal een nieuw scherm verschijnen.
    Vul uw volledige naam, e-mailadres en wachtwoord in en klik op "Ga door".
    (Bijvoorbeeld: E. Voorbeeld, eenvoorbeeld@eenvoorbeeld.nl en wachtwoord)

Vul uw e-mailadres en wachtwoord in

6. Kies bij "Type account" voor de optie "POP" of "IMAP" (Meer informatie over het verschil tussen deze twee vind u op: http://service.d-hosting.nl/index.php?/Knowledgebase/Article/View/126/0/wat-is-een-pop3-mailbox)
    en vul een beschrijving in (Bijvoorbeeld: Eenvoorbeeld)

Vul de inkomende mailserver in

7. Zorg dat de inkomende server als volgt is ingevuld:
    "mail.<uwdomeinnaam>.<ext>" (Bijvoorbeeld: mail.eenvoorbeeld.nl)

8. Bij de inloggegevens gebruikt u uw volledige e-mailadres als gebruikersnaam en uw wachtwoord van uw e-mailaccount.
    Klik vervolgens op "Ga door".

Vul de inkomende mailserver in

9. Als uitgaande server raden wij u aan, om uw internet provider te gebruiken.
    Een overzicht van de uitgaande servers voor internet providers vind u op:
    http://service.d-hosting.nl/index.php?/Knowledgebase/Article/View/18/5/smtp-servers-van-nederlandse-providers
    Vervolgens klikt u opnieuw op "Ga door".

Vul de uitgaande server in

10. Om uw nieuwe instellingen af te ronden, klikt u op "Maak aan".

11. Zorg dat onder het tabblad "Geavanceerd" de checkbox "Gebruik SSL" uit staat.

Zorg dat SSL uit staat

12. Klik vervolgens op het rode bolletje om het venster te sluiten.
    Indien u de melding krijgt om wijzigingen van uw account te waren, klikt u op "Bewaar"

Klik op bewaar

13. Uw nieuwe E-mailaccount is nu succesvol aangemaakt en klaar voor gebruik!
(7 stemmen)