Hoe verloopt een verhuizing van een .nl domein?
Geplaatst door D-Hosting op 16 January 2013 15:14

Op 17 mei 2011 is de procedure gewijzigd, de oude partij hoeft geen bevestiging meer te geven en ook de vijf dagen wachtperiode verdwijnt. Verhuizingen zullen hierdoor veel sneller verwerkt kunnen worden.

Allereerst is het zaak om de authorisatie token op te vragen bij de betreffende hostingprovider waar het domein geregistreerd is.

Het token geeft u vervolgens aan de nieuwe hostingprovider, waardoor zij de verhuizing in gang kunnen zetten. In het geval van een .nl domeinnaam zal de verhuizing per direct rond zijn. Er hoeft alleen op de DNS wijziging gewacht te worden.

Hiervoor staat een maximale tijd van 24 uur voor. In de praktijk is dit doorgaans binnen enkele uren voltooid.

(4 stemmen)