FAQ
Hoe zeg ik een (.nl) domein op en verhuis ik deze naar een andere provider?
Geplaatst door D-Hosting op 27 november 2015 09:04

Indien u een domein wilt verhuizen naar een andere provider volgt u de volgende procedure:

1. Stuur een brief met handtekening en kopie identiteitsbewijs* (en indien u dit namens een organisatie doet een kopie uittreksel K.V.K. waarin de ondertekenaar van het document moet zijn opgenomen als vertegenwoordiger) naar:

D-Hosting
T.a.v. Afd. Domeinregistratie
Regenboog 78
3162 XA Rhoon

Geef indien het domein gekoppeld is aan een hostingpakket duidelijk aan of de opzegging ook voor het hostingpakket geldt!

Vermeld in de brief duidelijk dat het domein verhuisd zal worden.

U kunt uw brief ook inscannen en mailen naar sales@d-hosting.nl

Wanneer u de brief per post stuurt verzoeken wij ,in verband met ons gedigitaliseerde dossier, geen nietjes te gebruiken.

2. Zodra u van ons een bevestiging heeft ontvangen kunt u de verhuizing indienen bij uw nieuwe provider. Doet u dit eerder dan zal ons systeem de verhuizing afkeuren.

In de bevestiging zal wanneer nodig ook een auth-code worden vermeld. Deze code heeft uw nieuwe provider nodig om het domein te verhuizen (dit is bijvoorbeeld het geval bij .com / .net / .org /.info / .biz en bij .nl heet dit een "token").

3. Zodra de verhuizing is gestart zult u of wij een e-mail krijgen ter goedkeuring van deze verhuizing. Wij zullen mits aan punt 1 voldaan (wij zijn dan immers op de hoogte) deze goedkeuren. Ontvangt u zelf de e-mail lees de instructies dan goed door en volg deze op.

Wanneer u een brief stuurt krijgt u binnen maximaal 3 werkdagen na ontvangst door ons een bevestiging via e-mail. Heeft u niets gehoord dan is uw brief niet aangekomen of is er een ander e-mail adres bij ons in de administratie bekend. In dat geval kunt u het beste telefonisch contact met ons opnemen.

* Schrijf op uw kopie legitimatiebewijs: KOPIE UITSLUITEND VOOR D-Hosting, kras het nummer van uw legitimatiebewijs en uw BSN door. Indien u dit niet doorhaalt mogen wij het document niet verwerken.

Wat gebeurd er met uw opzegging en kopie legitimatiebewijs
Nadat wij deze hebben ontvangen wordt, indien u dat zelf niet al heeft gedaan, het kopie van uw legitimatiebewijs aangeduid met KOPIE ENKEL VOOR D-HOSTING, daarna wordt de opzegging digitaal opgeslagen (op een lokaal systeem, niet op internet of cloud) en de papieren versie vernietigd.

 

(13 stemmen)
Nuttig
Niet nuttig

Aanvulling(en) (0)
Aanvulling toevoegen (niet bedoeld voor support vragen)
 
 
Volledige naam:
E-mail:
Aanvulling:
CAPTCHA Verificatie 
 
Om spam-misbruik te voorkomen, dient u de tekst uit onderstaande afbeelding ter verificatie over te typen:

Copyright © 2000 - 2019 D-Hosting. Helpdesk Software door Kayako
Twitter | LinkedIn | Google+