Wat is scripting (PHP en Perl)?
Geplaatst door D-Hosting op 21 March 2011 09:03
D-Hosting ondersteunt verschillende scripting talen waarvan PHP en Perl de meest gebruikte.

Wat is PHP
PHP is een server-side scripting taal. PHP draait op een server zelf en geeft nadat het is uitgevoerd output terug aan een browser. U ontvangt dus nooit de PHP code in uw browser enkel de output. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld HTML. Bij HTML download uw browser het bestand en interperteert deze zelf. U kunt de broncode daardoor altijd inzien.

Lees meer over PHP op Wikipedia

Wat is Perl
Perl is een programmeertaal (niet te verwarren met een scripting taal als PHP) die in tegenstelling tot veel andere programmeertalen niet gecompileerd (verwerken tot een uitvoerbaar bestand) hoeft worden. Ook bij PERL geldt dat u alleen de output terug krijgt, nooit de code zelf.

Lees meer over PERL op Wikipedia

(7 stemmen)