Wat is het doel van webmail?
Geplaatst door D-Hosting op 21 February 2011 12:00
Met webmail kunt u vanaf iedere PC in de wereld die beschikt over een internetverbinding uw mailbox uitlezen. U kunt webmail benaderen door met een internet browser (bijvoorbeeld Mozilla Firefox of Microsoft Internet Explorer) te surfen naar http://webmail.domein.ext. Na het invoeren van uw loginnaam en wachtwoord voor uw e-mail, krijgt u online toegang tot uw mailbox alwaar u uw e-mail kunt lezen, bewerken en beantwoorden.

Het doel van Webmail is dat u op een andere PC geen e-mail account hoeft aan te maken in een e-mail programma (e-mail cliënt). Dit voorkomt dat anderen toegang kunnen krijgen tot uw mailbox en / of dat uw persoonlijke gegevens, e-mail en wachtwoorden achterblijven op bijvoorbeeld een openbare computer.