Bericht in Outbox (Postvak Uit) kan niet verwijderd worden
Geplaatst door D-Hosting op 22 November 2013 14:59

Door een bug in Outlook (ook Vista Mail) kan het voorkomen dat een bericht welke in Postvak Uit staat niet verwijderd kan worden. U kunt dit als volgt oplossen:

Windows XP of ouder
Sluit eerst Outlook af.
Open 'Mijn Computer', dubbelklik op de C: schijf.
Ga naar
C:\Documents en Settings\\Local Settings\Application Data\Identities\\Microsoft\Outlook Express

Verwijder vervolgens postvak uit.dbx

Kies extra en vervolgens mapopties. Klik op tabblad Weergave en kies onder 'Verborgen bestanden en mappen' voor 'Verborgen bestanden en mappen weergeven'.

Als u nu Outlook opnieuw opstart zal deze een nieuwe Postvak Uit aanmaken, dit maal echter zonder het bericht dat u niet kan verwijderen.

In Vista
Sluit eerst Windows Mail af.

Ga als administrator naar

Engelstalige versie:
C:\Users\\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail\Local Folders\

Nederlandstalige versie:
C:\Gebruikers\\AppData\Local\Microsoft\Windows Mail\Local Folders\

Verwijder nu de gehele map Outbox.

Kies extra en vervolgens mapopties. Klik op tabblad Weergave en kies onder 'Verborgen bestanden en mappen' voor 'Verborgen bestanden en mappen weergeven'. Als u de optie extra niet ziet, druk dan op de 'ALT-toets'.

Als u nu Windows Mail opnieuw opstart zal deze een nieuwe Outbox aanmaken, dit maal echter zonder het bericht dat u niet kan verwijderen.

In Outlook 7

Ga naar: Extra -> Opties -> E-mailinstellingen -> Verzenden/Ontvangen en verwijder het vinkje

Verbreek de internet verbinding

Verwijderd het betreffende bericht in POSTVAK UIT

Ga naar: Extra -> Opties -> E-mailinstellingen -> Verzenden/Ontvangen en schakel het vinkje weer in

Herstel de internet verbinding

(35 stemmen)