Statistieken wijken af van Google Analytics / Webstat of overige statistieken programma's
Geplaatst door D-Hosting op 21 February 2011 10:21

Dat is mogelijk. De statistieken die onze servers voor u genereren zijn gebaseerd op de logfiles en deze nemen ook machines (denk aan spiders van zoekmachines) mee.

De meeste machinale bezoeken laten het uitvoeren van javascripts niet toe en komen daarmee ook niet tevoorschijn in software welke daarvan afhankelijk is (Google Analytics, Webstat, etc.). Echter kan dit ook gelden voor reguliere bezoekers. Veilig internetten begint namelijk bij het niet zo maar toelaten van alle javascripts en dus worden de bezoeken van deze bezoekers niet meegeteld, waar deze wel door de statistieken gegenereerd door de servers worden gemeten.

Als u het aantal bezoeken van zoekmachine spiders in mindering brengt op de door onze servers verwerkte statistieken dan komt u redelijk in de buurt van het feitelijke bezoekers aantal. Deze zal dan niet al te veel afwijken van de statistieken welke door andere software wordt gegenereerd.