Welke type logfiles zijn er en hoe kan ik ze inzien?
Geplaatst door D-Hosting op 21 February 2011 10:19
Voor u zijn drie log files beschikbaar:

access_log, error_log en xfer_log. Deze kunt u snel bereiken via het PLESK Adminpanel:
Log in op PLESK > klik op uw domeinnaam > klik op log files

access_log
Alle files die worden geopend op uw site worden hierin opgenomen. Het access_log is handig voor analyses voor de gevorderde webmaster. Indien u een druk bezochte website beheerd kan de logfile aardig groot worden. In dat geval kunt u deze beter downloaden en niet openen via het PLESK adminpanel.

error_log
In het error_log worden alle fouten die uw site voortbrengt geregistreerd. Dit kunnen oproepen naar niet bestaande bestanden zijn of bijvoorbeeld script errors.

xfer_log
In het xfer_log worden alle bestandswijzigingen bijgehouden. Stel u mist een bestand en de site wordt door meerdere webmasters beheerd kunt u zo snel opsporen wie de fout heeft gemaakt.